Skip to content

Bestuur 2005 – 2006


Nu O.D. Xoun dan echt op de rail was, werd het tijd dat de trotse oprichters de touwtjes wat lieten vieren en achteroverleunend, genietend konden toekijken wat ze op de wereld gezet hadden: een heus dispuut met vaste borrels, lichtingen, feuten en alles erop en eraan.

Het nieuwe bestuur bestond uit één man minder, een trend die nog jaren doorgezet zou worden. De functieverdeling ging niet vanzelf. Sjors en Willemijn wilden graag voorzitter worden maar beiden met totaal andere ambities. Sjors wilde op de voorgrond treden en Enschede laten horen hoe geweldig Xoun is. Willemijn wilde een goede organisatie waarborgen en de controle houden. Een iedeale compromis werd gevonden: Willemijn werd de voorzitter die vergaderingen begeleide en het overzicht over alle fasetten van het dispuut hield, Sjors werd de man die waar ook maar nodig mooie verhalen op zou houden en de studidentikoosheid van de voorzitter overnam. Dionne wilde liever op de achtergrond blijven en alle administratie bijhouden, vergadering na vergadering. Remco wilde Koens taken overnemen. Een veilig gevoel zo’n oprichter die de bedoeling van het dispuut waarborgt door nog een jaar mee te draaien. Bram hield ervan in zijn eigen tijd zijn creatieve brein aan te zwengelen en tussen alle bedrijven door een prachtige nieuwe site on line te krijgen. Wat een team.

Het nieuwe bestuur werd natuurlijk niet zomaar aangenomen. Hiervoor werd een beleidsplan uitgedacht waarmee het dispuut weer nieuw leven ingeblazen zou worden. Ieder jaar een frisse wind door een dispuut doet het altijd goed.
Het beleid omvatte de volgende punten:
– Activisme stimuleren; leden die weinig actief waren stimuleren meer aanwezig te zijn door ze er persoonlijk over te spreken en nieuwe ideeën bejuichen.
– Vaker samen eten stimuleren; zo veel mogelijk Xoun-huizen bezoeken en elkaar ook in nuchtere begintoestand ontmoeten.
– Elkaars sporten gaan beoefenen; een Xouniaan is niet alleen vrivool maar ook sportief, dat willen we ervaren! De grote verscheidenheid aan sporten is daarbij juist leuk.
– Voor het organiseren van grote activiteiten werden commissies opgericht waar één bestuurslid onderdeel van was.

Het bestuursjaar begon meteen met een belangrijk actiepunt. Er moest niet alleen een nieuwe site komen, een nieuw logo was nog veel meer urgent. Unox (beter gezegd één bepaalde werknemer van Unilever) wilde niets meer met ons te maken hebben en ons oude logo mocht nergens meer opduiken. Dus daar gingen we: knippen, plakken, schetsen en schuiven. Dionne wist haar hoorcolleges prima te benutten. Weldra waren een aantal opties geboren. De Xounianen stemden en Ralph wist er een strak plaatje van te maken. Nu had Xoun volledig bestaansrecht.

Nu de creativiteit toch losgebarsten was kon deze meteen toegespitst worden op het uitbreiden van de kledinglijn. Super chique die polo’s en longsleeves maar dat smaakte naar meer. Tijd voor een mooi vest voor op het terras. Zo een met een witte streep op de moauwen en een scheve rits die ooit nog uniek was.
Dionne werd steeds enthousiaster in haar secretarisrol en bedacht om maandelijks een nieuwsbrief rond te mailen. Ze wist zelfs nog een schepje bovenop dit succes te doen door steeds af te sluiten met een opsomming van geslaagde activiteiten die al plaatsgevonden hadden (zie onderaan). Zo kon een ieder zich met regelmaat realiseren wat we het toch leuk hebben met z’n allen!

Remco, de perfectionist die op details let, chaotisch kan hij zijn, maar alles in de hand heeft als het om cijfertjes gaat! Dat was maar goed ook want Bram zou in eerste instantie de kascommissie worden maar al snel werd duidelijk dat webnerden een veel belangrijkere en tijdroverende job zou zijn. Uiteindelijk is het dan ook na veel gezeur en generd gelukt om aan het eind van het bestuursjaar de super mooie nieuwe site online te hebben, met dank aan Milan. Bij de trotse presentatie van deze website werd een leuk jaar afgerond. Het jaar waarin Quirina, Ralph, Lonneke en Sarvi de geweldige nieuwe aanwinsten voor het dispuut waren en er voor het eerst bleek dat Xoun ook in staat is van een wintersport een geweldige aangelegenheid te maken.

Het bestuur keek tevreden terug op een bewogen jaar. Het gezamenlijk eten en sporten werd helaas nog niet altijd goed opgepakt. Er blijven altijd kansen liggen voor een nieuw bestuur. Als kado voor het nieuwe bestuur had Sjors bedacht een super grote houten hamer te kopen, deze met Ebenhaëzerlak te bewerken en plaatjes erop te laten graveren met de bestuursleden per jaar. Dit bleek een geliefd opjekt te worden binnen het dispuut waarmee orde gehandhaafd kan blijven tijdens de ALV’s.

Willemijn – Voorzitter
Dionne – Secretaris
Remco – Penningmeeter
Sjors – Vice voorzitter & Blaatcommissaris
Bram – Kascommissaris & Webmaster