Bestuur 2007 – 2008

Tres Suficit

Waerde dispuutsgenoten!

Tres Suficit: Het jaar dat de notulen voor eeuwig vastgelegd werden door De Roij. Het jaar dat de penningen in de buidel van Robby brandden. Het jaar dat de voorzittershamer gehanteerd werd door Anki-Dranki. En het jaar dat bestuursvergaderingen uitmondden in bedvergaderingen.

Tres Suficit deed haar intrede op 14 maart anno 2007 tijdens de algemene ledenvergadering der Xoun, om meteen de groteske wanorde die er heerste in bedwang te houden: Primaire aangelegenheden, i.e. goudgele pretcilinders nuttigen en gal spuwende Xounianen, namen na een avond debatteren de overhand waardoor om 3.30u ‘s nachts de vergadering werd afgehamerd om op 14 april anno 2007 gecontinueerd te worden ter zake de huishoudelijk regelement wijzigingen door te voeren. De touwtjes werden heviger aangetrokken: verdovende middelen zoals bier en dropshot werden verboden, alleen een peuk mocht sporadisch genuttigd worden. De avond werd afgesloten in stamcafe ‘de Boemel’, tegenwoordig ‘De Pimpelaar’ geheten, met heerlijke goudgele rakkers, alvorens de welbekende Xoun-hamer, geschonken door het tweede bestuur der Xoun, veilig in de tennistas van de praeses vervoerd werd.

Na deze imposante belevenis aan het begin van het formidabele bestuursjaar der Tres Suficit werden verscheidene activiteiten met buitensporig succes in goede en minder goede banen geleidt: Dies Natalis met het thema ‘Drie Musketiers’, Bata444race, zeilen (zowel met valkjes als ook op de welbekende Ebenhaezer), sportactiviteiten, 2-maandelijks dineren bij één der Xounianen, lichting Primus Veritas die veel te laat was met de atribuutpresentatie en daarmee haar lidmaatschap op het spel zette, ouderdag en natuurlijk het jaarlijks terugkerende uitje naar de Ardennen.

Op laatstgenoemde activiteit werd Xoun meegevoerd van het ene hoogtepunt naar het andere: Vrouwen maakten libido verhogende bewegingen met komkommers tussen de benen en mannen kwamen ongeneerd binnen met een roos in de mond om als Back Street Boys de (natte) droom van elk meisje waar te maken. Vergeet niet het genadeloze college om 4 uur in de nacht over het zwarte goud geprepareerd door de perculator, of het dansen op tafel met het achterwerk in de paëla, dan wel in een exclusieve Xoun string of boxer tijdens het kerstdiner. Ook de jaarlijkse speech van de praeses, in deze almanak terug te vinden, mag in de Xoun geschiedenis boeken geschreven worden.

Wat er naar voren kwam in deze voordracht zijn de geluksmomenten die er te beleven zijn in ons dispuut. De mooie momenten die voort komen uit de magische klik die ons Xounianen met elkaar verbindt:

Lieve Xounianen, ik heb een toptijd bij Xoun. Hartelijk dank daarvoor!

Anki-Dranki