Skip to content

Bestuur 2008 – 2009

Het bestuursjaar 2008/2009 begon direct mooi: de 4e dies van Xoun. Al na twee dagen na de wisseling had dit kersverse bestuur de eer om cadeautjes van andere disputen te ontvangen tijdens deze dies in het thema van de Romeinen. Een aantal zaken in dit bestuursjaar zijn opvallend en verdienen het daarom om hier nog een extra uitgelicht te worden.
Een van deze punten is uiteraard het toetreden van drie nieuwe Xounianen om te zorgen voor nog meer frivoliteit, activisme en wat al niet meer. Na een poos rondgelopen te hebben in hun prachtige oranje A-leden bretels (jaja, het eerste jaar van het A-leden herkenningsmerk) mochten we in juni van 2009 Bart, Ewout en Aniek inaugureren. Het inauguratietraject ging echter niet zonder slag of stoot en om maar in het thema te blijven met dit spreekwoord kom ik gelijk bij een van de gedenkwaardige gebeurtenissen van dit bestuursjaar: de gebraste voorzittershamer. Ettelijke uren na de chargering van de nieuwe voorzitter aan het begin van het jaar, was de hamer reeds ontvreemd. Door de eigen A-leden notabene. Dit kon de voorzitter uiteraard maar moeilijk verkroppen, maar uiteindelijk zag ook hij de grap er wel van in, en is er met een mooie borrel op Ewouts eerste studentenplek op kruipafstand van zijn ouders een borrel gevierd en is de hamer tevens versierd met een nieuw attribuut om aan deze gebeurtenis te herinneren alvorens deze weer over te dragen. Op het moment van schrijven zit deze toevoeging nog steeds op de hamer.

Naast de normale Xounactiviteiten die dit jaar plaatsvonden (Ebenhaezer, valkjes zeilen, infusixoun-gala (2e editie) en borrels) waren er dit jaar nog een aantal andere activiteiten. Zo was het dit jaar helaas geen Ardennen voor ons. Sjors was namelijk de wereldzeeën onveilig aan het maken aan de andere kant van de wereld. Maar geen kerstdiner kan niet, dus een primeur: Xoun kerstdiner in Nederland en dit keer ook met aanhang. In het anti-kraakpand van Rob en Ewout begon het vreetvestijn en met een volle buik en licht in het hoofd lieten de Xounianen de inmiddels onstante ravage.

Daarnaast gebeurde er nog iets speciaals dit jaar; de eerste Xoun afstudeerder. Wat moesten we daar nou mee en een afstudeercommissie werd in het leven geroepen om met een plan te komen. Bram was de eerste afstudeerder voor wie dit plan uitgevoerd kon worden en midden in de zomer studeerde hij af.
En dan vlak voor de bestuurswissel de tweede dies van dit bestuur, en gelijk een hele bijzondere; het eerste lustrum van Xoun. Dit wilden we niemand voorbij laten gaan en daarom waren er tijdens dit jaar een lustrumreiscommissie en een lustrumfeest commissie acitief. De eerste om een prachtige reis naar Marokko te organiseren (meer in deze almanak daarover) en de tweede om een spektakel op de oude markt voor onze nieuwe kroeg ‘Backstage’ neer te zetten. Allebei waren zeer geslaagd en Xoun is alweer op weg richting haar tweede lustrum.
Bedankt voor dit topjaar!

Martijn – Voorzitter
Maurits – Secretaris
Remy – Penningmeester