Lichting 2003

Mark

Geen glaasje te diep en geen woord te duur. Het één versterkt het ander. Na een avond stappen en vele glazen goudgeel brouwsel genuttigd te hebben spannen de gesprekken en mails van Mark de kroon. Desalnietemin zal menig onwetend persoon die hem in nuchtere toestand aantreft zijn twijfels hebben over het alcoholpromillage in zijn bloed. De mails kunnen ook op een simpele doordeweekse dag indrukwekkende vormen aannemen. Tussen zijn vele uitroepen en spontane bralsels zitten na enig overdenken toch vaak goede ideeën. Hij is dan ook aanstichter van menig activiteit en mede hierdoor profileert Xoun zich optimaal. Door zijn bovengemiddelde lengte torent zijn Xoun muts boven alles en iedereen uit. Maar ook zijn volleybal prestaties zijn hierdoor imposant te noemen. En Mark wil ook nogal eens een spelletje squash spelen of een stuk hardlopen. In zijn kamer staat ook een hometrainer te prijken. Maar de aanblik van de naastliggende muur verraad wat al deze sportieve activiteiten dienen te compenseren. Een grote verzameling van lege bierflesjes is daar te aanschouwen en hij kan over menig brouwsel dan ook een verhaal vertellen. Het schrijven van een grote hoeveelheid mails naar deze of gene is klaarblijkelijk nog niet genoeg om al zijn inspiratie kwijt te raken. Het is dan ook niet voor niets dat hij het eindredacteursschap van de Parallaks (het blad van studievereniging Paradoks) op zich had genomen. Nu nog louter redactielid. Nu is hij tevens voorzitter van de studiereiscommissie ‘Breaking Boundaries’, vooriztter van de almanakcommissie en bedenker en lid van de Douwe Egberts koffiepuntencommissie. Als hij nog een uurtje vrij heeft buiten de ‘intensieve’ werkzaamheden aan zijn studie, fietsenbewaker onder het station van Almelo, opvoeder van Milan te huize CP, het proeven van speciaal bieren, dan zal hij zich natuurlijk bij Xoun scharen en het feest beleven.

Karin

De spreekwoordelijk hooivork van Karin kan maar niet vol genoeg geraken, als we het bekijken op het sportieve vlak. Een dag zonder sport, is een dag niet geleefd volgens haar normen en waarden. Zwemmen, hardlopen en de triathliek der zwakzinnigen zijn sporten die oerfanatiek beoefend worden. Vergeet daarbij de nevenactiviteiten niet die bij de verenigingen om de hoek kijken die haar agenda tot een onoverzichtelijke, oververzadigde misère bombarderen. Maar dankzij haar ADHD-achtige, energieke gestel weet ze altijd nog een gezonde dosis jolijt in Xoun te steken. Reeds gezegd, de giechelende meligheid die in combinatie met Margriet iedere avond voor een hoop fun zorgt, majestueuze ideeën die haar rijke fantasie rijk zijn en de paaldansjes die in de dancings geshowd worden. Helaas zien we hedendaags niet meer frequent haar ideale lichaam in beweging op de podia, omdat Karin vaak vroegtijdig door overmatig alcoholmisbruik de dansvloer moet verlaten. Verder wordt ze gesierd door naïviteit, is haar staart nummer één bij de happers en heeft ze weer de ideale man gevonden, nl Falco van Dispuit….(hoezo uptodate site).

Jelmer

Podia zijn gewilde objecten in het leven der Xounianen, maar Jelmer is de man die torenhoog bovenaan staat, als het gaat om tijdsbesteding op deze verhogingen. Wederom een Xouniaan die barst van de energie, echter alleen als de zon onder de horizon verdwenen is en zijn spreekwoordelijke niveau gedaald is door het vele pils. Echter is deze energie ver te zoeken na een avondje stappen en worden de college’s des ochtends, ondanks de liters koffie, niet meer in adequate toestand beleefd. Een avondje stappen levert vaak ook genoeg leesplezier, dan wel voicemail plezier op, dus hij weet wel zinvol met zijn late uurtje om te gaan. Maar deze vroege passiviteit zal de goedaardige vent niet ontsieren, want het is iemand met een Xounhart op de perfecte plaats. Goede ideeën, activisme en inzet voor Xoun vloeien voort uit zijn overrijpe hersenen. Want met een respectabele leeftijd van 23 jaren en al 1,5 jaar WB en een jaar “down under” achter de vermaledijde rug, is hij de opa van Xoun. Maar ouwe mensen zijn taaie mensen: een SARS-virus overleefd, vrijwel op alle feesten aanwezig en studie achterstanden worden weggewerkt alsof het niet is. Eveneens een lekke band van de rollator of een gesaboteerd pen tijdens de bingo, slaan hem niet uit het veld. Als de ouderdom blessures verdwenen zijn, is het weer tijd voor hem om het squashracket ter handen te nemen, een rondje te hardlopen of zullen de skates onder de voeten gebonden worden. Verdere kernbegrippen die zeker losgelaten kunnen worden zijn: organiserend vermogen, eeuwige kalmte doch gezonde spirit en de (bas)-gitaar die o zo beestig bespeeld wordt in Golden Dellicious en Damn Sugar. Bij Paradoks heeft hij ook vele diensten bewezen en nog immer bezig als oprichter en lid van de Douwe Egberts koffiepuntencommissie. Ook houdt opa ervan om bij de onderbuurvrouw koffie te drinken, wat zowaar heeft geleid tot een ontboezeming van een liefdevolle relatie met Dionne, eerste generatie Xounlid.

Remco

Waar bij tijd en wijlen de biertjes zijn keeltje smeren, worden tevens de stembanden voorzien van smering en energie. Het geluid uit de boxen moet immers overstemd worden en dat gelukt hem na een exorbitante hoeveelheid spraakwater met gemak. Het vocale enthousiasme wat op feestjes voortkomt uit zijn pezige nek en de aura van energie die om hem heen hangt is karakteristiek voor Remco als geheel. Wederom een Xouniaan die weet wat sporten is: klimmen (T-SAC), squash, fitness, mountain-biken en hardlopen. Om verder zijn enthousiasme kwijt te kunnen, is hij penningmeester in het bestuur van T-SAC, bedrijft hij enkele commissies bij Paradoks, probeert hij zijn studentenhuis Vila de Kuip wakker te schudden, verdient hij wat knaken door gehuld in een smurfenpakje ADHDig in het rond te springen en is hij natuurlijk aanwezig waar Xoun zich manifesteert. Deze klimsmurf vond tussen de Delftse ballen zijn draai niet te vinden, maar hij kwam er, na het behalen van een bijna cum-laude P, achter dat deze was blijven liggen in home-land Twente. Hier alwaar het bier beter drinken is, zijn het ook de Xounianen die hem soulaas bieden tijdens het ijverige studeren. Geen onderneming is een probleem voor hem, hij wast elk varkentje met gemak en ook zeker met zorgvuldigheid. Paradoxaal genoeg weet hij in het dagelijks leven ook een ongeordende chaos van overlappende activiteiten te plannen en kan dan als een zombie met oogkappen voor verdwaasd doorstruinen. Tip: ff een bakkie doen!

Margriet

Een spring-in-het-veld, levend als een mol. Overdag slapend, des avonds ontpopt deze lieftallige vlinder zich tot een feestvarken van jewelste! Het bier wat met mannelijke teugen naar binnen wordt gegoten, tot abominale verbazing van menig aanschouwer of neger, zal een impact hebben, waar een mega-tsunami voor terug zal deinzen. Het podium heeft daarna een zware last aan haar als het bedansd wordt, ondanks haar vrouwelijke, fragiele gewichtje. Ondanks haar tomeloze inzet voor allerlei commissies bij Hardboard en bij Paradoks de studiereiscommissie ‘Breaking Boundaries’ en vele sporten die ze beoefend zoals surfen, zeilen, hardlopen, fitness, skaten en lief zijn, weet ze op miraculeuze wijze haar tentamens met summiere inzet te halen. Tezamen met Karin, weet zij een giechelparade tentoon te spreiden, die immer voor kleine mannelijke ergernissen zorgt. Maar het is part of the deal, eeuwige gezelligheid die daardoor bij Xounactiviteiten opdoemd zal uiteindelijk geapprecieerd worden door mede Xounianen. Verdere kernbegrippen voor Margriet binnen Xoun zijn: gezelligheid, energiek paaldansen en meligheid.

Koen

De Almeloër, die het laveloze bier drinken als geen ander kan en de volgende dag als een echte kerel de studie moeiteloos zonder kater kan vervolgen. Deze Twentse doordouwer mentaliteit is typerend voor hij die de feesten het langst beleefd. Echter is er 1 ding die een lange, zatte avond kan belemmeren: het verdedigen van het heren 2 PH-goal heeft te zijner tijd een hogere prioriteit en zijn ambities liggen bij Heracles, waar hij het kunstgras ideologisch en spreekwoordelijk graag wil beproeven. Een Xoun’er in hart en nieren, die allereerst als buitenbeentje werd meegevraagd voor de ontmaagding in de Noordzee, zelfs twijfelde om mee te gaan, maar is gelukkig hedendaags een van de zes boegbeelden van Xoun. Enthousiasme, inzet en eeuwige aanwezigheid zijn DE begrippen die binnen Xoun voor hem van toepassing zijn. Squash, skaten en hardlopen behoren verder tot de lichamelijke vermoeienissen waaraan hij zich waagt, of anderzijds sporten die de HBO-kaart mogelijk maakt. En de zuurverdiende centen komen in het laatje door de Almelose fietsen te bewaken onder het station. Een gewaagde last die hij draagt op zijn schouders, gezien de hoge mate van criminaliteit in de ghetto’s van deze metropool. Verder weet hij Mq nog genoeg tijd te gunnen voor een relatie van pracht en praal.