Skip to content

Lichting 2004

Willemijn


Liefkozend voor de geboorte al bestempeld tot feestvarken, heeft haar titel meer dan waar gemaakt. Het feest kan niet vaak en lang genoeg beleefd worden en Willemijn zal ook pas als laatste varkentje het feest uitknorren. Als iedereen goedlachs de dijen aan het kletsen is, zal Willemijn op excentrieke wijze mee paraderen. De lach en knor zijn dan onafscheidelijk van elkaar verbonden, edoch ze tracht het varkentje in haar te onderdrukken, vaak tegen beter weten in. Als Donderdame is zij vaak ook als enige van de partij, als haar broertjes en zusjes de paplepel bij moeders aan het aflikken zijn. Ze heeft immers als notoir feestvarken geen excuus om niet elke samenzwering van Xounianen te beleven. Met een overmacht van enthousiasme probeert ze geheel Xoun te  verenigen, zoals haar ouders dat ook trachten, wat vervolgens geapprecieerd zal worden door het groepsgevoel. In haar kielzog zuigt ze door haar frivole karakter het feestgevoel mee naar het Xounfestijn en zal aldaar als een spring-in-het-veld de biertjes rijkelijk laten vloeien. Evident zal zijn dat ze samen met Sjors en Sarvi in de feestcommissie van Paradoks zat. Resultaat hiervan is een abominabele studiepunten score. Tevens omdat ze haar paardje Golden Boy moet verzorgen.

Bram

Als meest vergevorderde BMT’er is hij ogenschijnlijk de meest verstandige en bedeesde binnen de groep. Met een bijna apatische verschijning en de “ik-vind-alles-wel-prima” instelling kan op zeer relaxte wijze het bier in grote getallen in zijn kleine lichaam schenken. Drinken met de grote jongens heeft hij vele malen bewezen. Zijn relaxte attitude uit zich ook bij zijn studie. Alles op z’n tijd en een gepasseerde sabbatical drijft z’n studievertraging redelijk op. Maar als hij voor een tentamen gaat, doet hij het ook goed. Weinig inspanning, goede resultaten. Wat zijn nevenactiviteiten zijn is voor menigeen een groot raadsel. Zelf weet Bram ook niet zo goed wat er gebeurd met de tijd. Bekend is: zaalvoetbal, zuipen met de Twellose homies en hardlopen. Als Xouniaan uit de eerste lichting is hij tezamen met Dionne niet gegrepen uit de doegroep van de introductie 2003. Desalniettemin schikt hij uitstekend in Xoun en is hij bijna altijd op de borrelavonden te vinden! Tevens iemand met vele bijnamen als: Brombram, Scheef, Bramburky en papa (van Remco, Mark en Dionne).

Dionne

Tijdens de introductie 2003 ontpopte Dionne zich al snel tot tante van Xoun. Gewaardeerd door elke Xouniaan door haar lieftallige verschijning wist ze iedereen te drijven tot de befaamde ‘Dionne dans’. Hiermee wist ze zelfs een BMTG award mee binnen te halen. Indien niet aan het studeren voor haar studie technische geneeskunde, waar ze na een jaar BMT is overgestapt, zal ze haar plezier zoeken bij Xoun. Als een ware tante behoed ze je voor het overmatig alcoholgebruik. Dat terwijl ze zelf bijna altijd te diep in het dropshot glaasje kijkt. Zo verstandig als ze is zal ze tijdig aftaaien omdat ze de volgende dag weer hard moet ‘leren’. Maar schijn bedriegt, daar ze om elke ochtend om half 7 met helm op wakker schrikt voor een portje pim-pam-pet! Naast haar overmatig studeren helpt ze haar moeder in het huiswerkinstituut, is zij de eerste Xounvrouw met kinderen… oppaskinderen en werkt ze in een verzorgingstehuis. Als het arme kind geen last heeft van haar rug wil ze nog wel eens een potje squashen, tennissen of hardlopen.

Daniel

In de nageboorte kwam met de placenta, ook een klein negertje mee. Je zou Daniel bijna over het hoofd zien, ook gezien zijn rustige attitude. Desalniettemin is hij iemand die volgens principes leeft en zeer relaxt zeker zijn mening niet onder stoelen of banken zal steken. Want ook zodra alcohol door zijn lichaam vloeit, zal hij luidruchtiger aanwezig zijn en zeer vloeiend de juiste moves weten te produceren op de dansvloer. Want van nature is zijn motoriek al bevoegd om te breakdancen. En om kracht te behouden, pakt hij de halters op zijn kamer of gaat een robbertje turnen. Daarnaast is hij actief bij Agapè. Zelfverzekerd zoals hij door het leven chilled, zal hij een brede lach niet onderdrukken en nuchter op de voorgrond treden bij xouniaan activiteiten. En als hij de alcohol niet laat staan, weet hij direct ook elke overzeese grens te overschrijden tezamen met drinkezuske Nathalie.

Tinus

Ten tijde van het eerste jaar BMT werd het image van deze lichting onder andere door hem gered, maar ook de prestige van Xoun wordt danig opgepoetst. Studenten behoren immers bier te drinken, maar de mate waarin Tinus het buikje vult, is van utopische klasse. Niet alleen kwantiteit, maar ook de kwaliteit (snelheid, souplesse en oog-handcoordinatie) is bemerkelijk wonderbaarlijk. Hij zorgt voor het significant opschroeven van de gemiddelde bier-ad-hoeveelheden op Xoun-avonden en verbloemt daarbij tot een uitbundige goedzak, bij tijd en wijlen met een sigaartje op de lip. Echter: prosiem pozor de volgende ochtend, indien het bier een averechts effect heeft en hij alles en iedereen voor “kut wijf” zal uitmaken in zijn onderaardse ochtendhumeur. Zonder alcohol is Tinus ook de Hulkige Heer waarmee een plezant gesprek over vooral muziek de boventoon voert. Angstaanjagend als zijn postuur zich kan voordoen, wordt teniet gedaan door zijn liefdevol passie voor het badmintonnen. Je verwacht het niet. Ook het hart voor de herbivore vleesfabriekjes zit bij Tinus op een goede plek. Hij ziet ze liever grazen en neemt in plaats daarvan een extra biertje om de benodigde eiwitten tot zich te nemen. Zijn verdere interesses gaan uit naar Iers bier, negerinnetjes en Paradoks. Zo zal hij de na-introductie (Retro) voor de BMT’ers organiseren en heeft hij zich bewezen bij tal van activiteiten (negerzoenen-adkoning!). Een Heer van ogenschijnlijk contrast, wat hem siert tot op het bot. Eeuwig aanwezig binnen Xoun, laat de Xounliefde zijn lichaam binnendringen en uit het door Xoun te profileren op festiviteiten.

Sjors

Als Hulkige Heer, doet hij het bijvoegelijke zeker eer aan. Een kollosaal-machtige vertoning drijft de meest notoire modderworstelaar zelfs nog in een angstvallige jankbui. Alleen het “Hulk”-ige temprament is zeker niet van toepassing, want een goed hart en zachtaardig karakter maken hem tot een Grote Vriendelijke Reus. Maar wel eentje die door ADHD het bierglas niet kan laten staan. Voordat Sjors één promille toename heeft bereikt, is het krat ge-ad. Een bodemloze put, die over-enthousiast luider zal echoën naarmate de zatte bedoeling zich expandeerd en zodoende zichzelf weet te ontpoppen tot een ontspoorde feestganger zonder gesprekslimiet en met een blijhoofd van wereldformaat. Binnen TG waren de medische feiten iets te veel van het goede en de laveloosheid die aldaar heerste bewoog hem richting het vrije bestaan. Zeilen bij Euros als grootste tijdverdrijf of bier tappen voor de borrelcie van Paradoks en Concept werd beter verteerbaar. Dit jaar zal hij het proberen bij civiele techniek! Indien aanwezig bij Xoun zal de rust nimmer beproeft worden en stimuleert hij overenergiek de gezelligheid en bierconsumptie tot den top!

Nathalie

“De Belgische Weelde” van Xoun, die het intergratieproces met gemak heeft doorlopen. Haar vaderlandse biertje Palm is ingewisseld voor op en top Twents spraakwater, wat soms gedeid tot een openbaring van enthousiamse en verminderd de volgende dag de kater. Het bier kan zodoende met grote getalen aangescheept worden, waarna ze het oud-Hollandsche “Kegel de Egel omver”-spel ten uitvoering brengt. Nog wel op een puur Hollandse fiets, die al zwalkend na een avondje stappen toch nog met moeite onder controle gehouden kan worden. Geen egel is veilig voor haar en ook geen schermutseling is veilig voor haar, als het schatteke een aai over haar bol gegeven wordt. Niet “focken” met haar haar, AMAI! Verder heeft ze ter intergratie ook het Belgische patateke verruild voor de Unoxworst, wat helaas niet altijd haar honger stilt. De energie wordt verbruikt tijdens het voetballen bij vv Drienerlo, alwaar ze dankzij haar lengte vele inkoppertjes maakt. Extra conditie put ze uit de nicotinestaven of een fleske wijn gaat tegen de vlakte. Een onuitputtelijke lilliputter die bedeesd, doch paradoxaal, toch altijd roemruchtig aanwezig is. Dit vaak met Daniel aan haar zijde!

Shirley

Haar zachtaardige karakter wat ze uitstraalt is kenmerkend voor haar moederlijk vermogen. Ze werpt zich op om de pannenkoeken te bakken voor Xounianen, voorziet eerstejaars van studiemateriaal en kijkt oogluikend toe als het bier van haar zusjes, broertjes en ouders omtoverd tot Hulkig en Donderend. Naast haar moederlijke taken, heeft ze genoeg tijd om de dames van Harambee een niveau hoger te helpen, is daar ook actief (geweest) bij vele commissies en als huisgenote van Sjors, leest ze hem elke avond een verhaaltje voor. Maar diepe wateren hebben stille gronden. Als de zon onder is en de Xounianen slapen, verlaat de moederziel haar lichaam en verandert ze in een notoire jongensverslinder. Het donderd en het bliksemd over-en-weer tussen de kerels en Shirley. Kudde AJ’s liggen aan haar voeten, smekend om haar (moeder)liefde. Zo bedeesd als ze kan overkomen, is ze een vrouw met pit die met een biertje op toch een Donderdame van allure is.