Lichting 2007

Martijn

Martijn leerden we kennen in doegroep “Ideaal”. Wat meteen opviel was zijn altijd positieve en optimistische instelling. Al snel leerde hij Remy kennen wat goed bleek te klikken. Zijn actieve houding tijdens de introductie en verder in het jaar viel al snel op bij een aantal Xounianen en zo werd ook Martijn gevraagd om mee te borrelen. Behalve het studeren is Martijn ook actief met klimmen en badmintonnen en dit laatste doet hij ook samen met Remy. Martijn is ook actief bij Paradoks, na het succesvol organiseren van een batateam voor Paradoks hou hij zich momenteel bezig met de excursiecommissie. Naast activiteiten bij Paradoks is Martijn sinds kort ook aan het werk bij TG als nieuwe medewerker van de schoolsite. Sinds kort woont Martijn op huize CP waar hij opgevoed wordt door onze eerste voorzitter, die hij wellicht eens op zal volgen als eerste mannelijke Xoun voorzitter in lange tijd

Sofieke

Sofieke hebben we leren kennen als een eigenwijze en enthousiaste meid. Dit moet ze dan ook wel zijn als enige vrouw in alweer de vijfde lichting Xounianen. Zoals vele andere Xounianen heeft ze een hoop buitenlandervaring opgedaan. Señora heeft een half jaar in Spanje op het strand gehangen. Door een taalcursus spreekt deze meid een vloeiend woordje Spaans. Naast break dance beoefent ze ook de sport hockey. Menig DHC’er en Xouniaan zal ze voorbij sprinten met stick en bal in de hand. Uit vertrouwelijke bron is vernomen dat ze niet alleen maar hockeyt bij DHC. Ook is ze daar om nader kennis te maken met onder andere de HerenX. Zal zij volgend jaar de aanvoerder van ons eigen Xoun-vrouwen-hockey-team zijn?

Remy

Evenals het nageslacht Martijn, leerden we Remy kennen in de doegroep Ideaal. Remy heeft zijn roots liggen in Bovensmilde maar besloot zo’n 7 maanden geleden zijn geluk te beproeven bij de Vikings. Hij kan getypeerd worden als een rustige en bescheiden jongen. Het leven van Remy bestaat slechts uit twee obsessies, te kennen de studie alwaar hij zich zeer gedisciplineerd mee bezig houdt en een vrouw genaamd Wieke. Deze dame viel als een blok voor het romantische gitaarspel dat Remy haar met enige regelmaat vol overgave en souplesse ten gehore brengt. Ook de Xounianen vielen voor de charme van deze jongen en besloten om Remy een derde dimensie in zijn leven aan te bieden te kennen het eervolle dispuut Xoun. Wanneer zijn aandacht niet gevestigd is op studie noch vrouw en hij zich ontdoet van zijn rustig doen lijkende verschijning, laat hij enkele oerkreten galmen en de hallen van het sportcomplex alwaar hij Martijn en Martijn met een zwiep en een zwaai van de badmintonbaan veegt. De uitdaging waaraan Remy zich herhaaldelijk zal gaan blootstellen is het vele bier drinken met de Xounianen, iets waar volgens ons nog wat verbeterpuntjes te halen zijn. Door zijn huisgenoten wordt hij dan ook getypeerd als “feut in opleiding tot student”! Desalniettemin zouden we ons zeer vereerd voelen om Remy in ons midden te nemen en hem als eervol Xouniaan te mogen beschouwen.

Maurits

Deze Xouniaan hebben we leren kennen doordat hij een zeer indrukwekkende intrede deed. Zijn eerste Dies met Xoun was voor hem zo’n groot feest dat hij dronken was nog voordat de cadeaus ontvangen waren. Meteen werd ons duidelijk dat we deze jongeman nog goed moesten leren bier drinken, onder het motto: “Er moet meer gezopen worden!” Gelukkig heeft Maurits dit goed in z’n oren geknopen. Hij heeft zich de laatste tijd rijkelijk bevloeid met het gouden gerstenat. Naast bier drinken is Maurits actief bij onder andere Euros. Hij zal zich dan ook goed vermaken met de zeil-uitjes binnen Xoun. Verder steekt ook Maurits zijn handen uit bij SV Paradoks, waar hij de laatste sportdag heeft georganiseerd. Tenslotte, maar niet onbelangrijk, zal Maurits de derde Xouniaan zijn die een balletje slaat bij TC Ludica. Ook deze man voldoet aan de Xoun eigenschappen: energiek actief, frivool en enthousiast!