Lichting 2008

Ewout

Ewout kenden we al enige tijd voordat hij zijn toetreding deed binnen Xoun. In het doorgaans leven lijkt deze rasechte tukker een voorbeeld ideaal. Studerend Biomedical Engineering te Enschede, basketbal spelend bij de Jugglers, (ex)leidinggevende bij de scoutingclub ’t Volbert, en lang gezellig wonend bij zijn ouders. Zijn levensmotto is echter ‘Stuk Gaan’ en dat komt dag in dag uit tot uiting, hard werken wordt afgewisseld met vele biertjes, lange nachten in de kroeg en veel weekendjes weg. Het harde studeren gaat natuurlijk altijd samen met enige ontspanning en dankzij zijn gepassioneerde liefde voor vissen is hij dan ook vaak rondom zijn aquarium te vinden om tot rust te komen. Zijn grote trots is de op land lopende catfish, het juweeltje van de bak welke al meermalen zijn kunnen heeft moeten tonen en daarmee de show heeft gestolen. Ewout kennen we als er ondernemend persoon, zo heeft hij in het studiejaar 2007/2008 samen met een aantal medestudenten de studiereis ‘Adiante’ Do Brasil georganiseerd. Deze reis werd nog enkele weken vervolgd met een backpack avontuur door de rest van Brazilië wat in totaliteit tot een waar succes is uitgedraaid. Gedurende deze reis heeft hij een hele set aan nieuwe passies ontwikkeld; crocodile hunting, phirana fishing, hicken door de Amazone Jungle en het slokdarmpje benatten met caiphirina’s. Daarnaast heeft hij samen met een studiegenoot de succesvolle V.O.F. onderneming ‘Medet Solutions’ opgericht alwaar de overige uurtjes in worden geïnvesteerd. Een grote zak geld verdienen om leuke dingen te kunnen doen, dat is waar het bij deze jongen allemaal om draait. Blij zijn we met deze goede aanwinst voor Xoun, weer een goede vriend erbij!

Bart

Bart is onze oudste Xouniaan op dit moment, eigenlijk is dit niet geheel eerlijk, hij was ook al de oudste Xouniaan toen hij lid werd. Dit komt omdat Bart al een HBO studie Civiele Techniek afgerond heeft en momenteel bezig is met het halen van zijn master op de UT. Hij geniet maximaal van zijn studententijd en dat is logisch natuurlijk! Naast al het studeren en werken in het bedrijfsleven heeft Bart nog één grote passie: zeilen. Het maakt hem niet uit op welke boot, waar, wat voor een wind, wie er mee gaan, als Bart maar de Friese/ Noordhollandse wateren onveilig kan maken. Zijn ouders hebben dan ook een schitterende Skûtsje, genaamd de Toger, waar al menig Xouniaan gebruik van heeft mogen maken en waar het decadente leven hoog tij viert en waar niks te gek is, hangmatten op het voordek, picolinies uit de oven, etc. Na het zeilen lust Bart ook de nodige goud gele pretcilinders, getuige ook zijn huidige woonplaats: tegenover de stamkroeg van Xoun, en getuige zijn prestaties tijdens de derde helften van het legendarische hockeyteam: Heren 6! Behalve de pilsners drinkt Bart ook graag een speciaal bier, hij is een van de twee Xounianen met een speciaal bier voorraad om U tegen te zeggen. Al met al veel competenties om een echte Xouniaan te zijn!

Aniek

Onze frivole Lossenaar. Net als elk andere tukker is Aniek trots op haar afkomst en zeker niet op haar bekkie gevallen. Ze weet als geen ander een goed weerwoord te bieden aan het gebulder van de Xouniaan-mannen en zet deze communicatieve vaardigheden ook in tijdens de voorlichtingsdagen van de Universiteit. Naïeve scholieren worden zonder probleem naar haar hand gezet en volgen haar in de prachtige studie Biomedische Technologie. Dat deze opleiding haar aan het hart gaat blijkt ook uit haar inzet voor de opleidingscommissie en als juweel op de kroon haar functie als reiscoördinator tijdens de studiereis – Daido Shoi –  naar Japan. Aniek is alweer de 4de reiscoördinator die wij in ons dispuut mogen ontvangen en welke hopelijk haar ervaring inzet voor ongeëvenaarde tripjes naar het buitenland, waar elk Xouniaan groot fan van is! Naast haar tomeloze inzet voor de studie zou men verwachten dat er weinig tijd over zou zijn, edoch heeft Aniek nog een belangrijke hobby die ze erop naast houdt: Handbal. Met de dames van Cabezota is het in 2010 gelukt om het NK beachhandbal in Scheveningen te winnen. Gelukkig houdt haar ongebreidelde enthousiasme daar niet op en heeft ze nog genoeg energie voor Xoun. In het bestuur van 2010 zet ze alle bovengenoemde competenties in voor haar functie als Activiteiten commissaris.