Skip to content

Lichting 2010

Harm

HarmZWHarm is nog niet zo heel lang lid van Xoun edoch heeft hij de harten van de Xounvrouwen toch al veroverd. Met zijn afgetrainde lichaam en blonde krullen staat hij op menig lijstje bovenaan als gevraagd wordt naar de lekkerste Xounman. Dit afgetrainde lichaam heeft hij natuurlijk te danken aan zijn grote inspanningen op de judo vloer. Behalve actief de judosport beoefenen is Harm ook actief in het voorlichtingsteam van BMT, samen met Aniek en momenteel wordt veel van zijn tijd opgeslokt door zijn grootste project tot nu toe: het Solarteam Twente. Het Solarteam neemt komende zomer deel aan de World Solar Challenge in Australië. Binnen dit team is hij verantwoordelijk voor de mechanica en hoofd ontwerp. Hier gaan vele uurtjes inzitten aangezien het Solarteam dit keer toch echt graag op het podium wil eindigen. Dit weerhield hem echter niet om voor 1,5 dag Ardennen uitje toch in totaal 10 uur in de auto te gaan zitten, hulde! Al met al een druk bestaan wat een Xouniaan ook weer kenmerkt. Kleine toevoeging op al deze activiteiten, behalve judoën, studeren en organiseren bleek Harm ook een perfecte kunstschaatser tijdens een activiteit met ons dispuut.

Mathilde

MathildeZWMathilde was nog maar kort lid van het dispuut en vrij direct ervaren we haar ongecompliceerde enthousiasme en openheid aan eerste hand. Tijdens de viering van de 6e Dies Natalis was maakte een oude lul – die ver had gereisd om het feest bij te wonen – dankbaar gebruik van de gastvrijheid van Xoun’s prille leden. Met ogen gelijk aan haar vuisten is Mathilde een lieftallige verschijning op onze borrels maar achter haar onschuldige uiterlijk schuilt een waar feestbeest. Naast de activiteiten van het dispuut is Tilly vaak te vinden op menig feestje in de Aspen Valley of 3 gezusters, waar ze als een kleine stuiterbal over de vloeren beweegt. Dit enthousiasme en nogmaals haar charisma gebruikt Mathilde om nieuwe studenten voor haar studie Technische Geneeskunde te winnen met het voorlichtingsteam. Ook voor de door ons aller bekende studievereniging Paradoks zet Mathilde zich in voor vele commissies en gebruikt deze competenties ook voor het opzetten van legendarische activiteiten binnen Xoun. Gala’s, oud Hollandse spelletjes en menig ander geslaagde partij staan al op naam van dit ongeremde projectiel. In het jaar van 2011 kiest Mathilde voor een geleide baan voor al deze energie en bekleed zij een functie binnen het bestuur van Happietaria.

Tjibbe

Lulletje van der Laan, of TT,  je moet het spreekwoordelijke spits afbijten als IO’er binnen Xoun. We kunnen creatieve geesten zoals jij uitstekend gebruiken, ook al komen ze uit Ryptsjerk. Zoals je Frieze afkomst al doet vermoeden, ben je bij Xoun geintroduceerd via, hoe kan het ook anders, je grootste (en enige?) liefde: zeilen. Naast het studeren en de a-lidperiode vind je ook nog tijd om met veel plezier de wateren in en rond het Ijsselmeer af te gaan als dekschrobber op de Ebenhaezer. Het kost je zo veel tandenborstels he. Dit brengt ons tot een buitengewoon positief punt, namelijk je ouders. Die hebben een boot. Maar daar praten we later nog wel een keer over. De frieze roots groeien waar ze niet komen kunnen, zeggen ze wel eens, en dat gaat ook op bij jou. Thuis heb je zelfs af en toe moeite ABN te praten. Maar goed, genoeg over zeilen en Friesland. De afgelopen periode heb ook jij geprobeerd het hart van Xoun voor je te winnen. Figuurlijk genomen althans. Letterlijk zou een beetje raar zijn.  Je bent een goede aanwinst voor de totale bierconsumptie, en ondanks dat er een IO-carriere voor je is weggelegd als verpakkingsdeskundige of binnenhuisarchitect, hebben wij er wel enigszins vertrouwen in dat je je zult gedragen binnen xoun. Het algemene sentiment binnen Xoun is dan ook verre van ambigu, je hebt de afgelopen maanden bewezen goed te kunnen spijkerpoepen, creatief kelder schilderen, zuurkool snijden en spuiten (xounlogo’s althans). Op deze manier willen we jou ook de Xounakte presenteren en we zien je graag als volwaardig Xouniaan.