Lichting 2011

Manon

Tijdens een van de eerste meeborrels dit jaar stond er plotseling een klein meisje op tafel te dansen en de aandacht te trekken van de gehele kroeg. Het bleek niet zomaar iemand te zijn, het was Manon. Al snel leerde we dat ze niet op haar mondje gevallemanon zwartwitn was waardoor ze menig vraagje op de vragenlijst heeft weten te beantwoorden. Behalve het proberen lid te worden van Xoun is Manon ook lid van Aegee getuige ook de deelname aan de cantus op de Oude Markt.  Willemijn en Akke kunnen hierover meepraten aangezien ze enigzins beschonken begonnen aan de borrel. Maar terugkomende op de poging lid te worden van xoun: tijdens haar a-leden periode heeft Manon ook de mannenavond meegemaakt. Ze had het hier erg zwaar met haar angst voor de paling en de aarsvin wat tot hillariteit leide bij de mannen. Of ze nu echter een palingtrauma heeft is onbekend. Echter heeft ze deze manennavond doorstaan, net zoals de overige opdrachten en met haar vrolijke karakter een mooie aanwinst voor Xoun!

Franka

Franka leerde we kennen toen ze door Aniek gevraagd werd om mee te borrelen. Hoe kon het ook anders: Franka was de 5de reisco van Paradoks, dus die moest wel Xouniaan worden. Of ze nu wel of niet aardig was, reisco’s van Paradoks horen nu eenmaal bij Xoun. Echter tijdens de eerste meeborrel liet ze zich direct van haar goede kant zien door de microfoon te pakken en te gaan zingen in een volle kroeg, misschien had dit te maken met haar bizar goede tequilla ad skills. Menig Xoun man stond hier versteld van en had her en der een zwart gat in het geheugen de volgende dag en maakte zich zorgen wat voor een drankorgel er nu weer was  binnen gehaald. Dit vermoeden werd versterkt door een bezoekje aan de verjaardag van Franka waar wederom de flessen sterke drank door de kamer vlogen dankzij onze vriend Stef Stuntpiloot. Behalve het organiseren van de studiereis en tequilla adten is Franka ook elke zondag te bewonderen op de hockeyvelden van DHC waar ze haar kunsten ten toon spreidt. Spelende in Dames 1 heeft ze menig tegenstander haar hielen laten zien. Naast het hockeyen heeft ze ook de baas mogen spelen over de club als voorzitster van DHC. Allicht heeft ze de ambitie om haar bestuurskunsten ook binnen Xoun een keer te etaleren!

Robin

Robin liet zich niet verleiden tot gekke dingen tijdens de meeborrels. Hij dronk gewoon fatsoenlijk bier, althans, hij deed een poging tot. Zijn tempo laat nog wat te wensen over, maar dit kan de komende jaren getraind worden door de mannen van Xoun. Dan over naar nog belangrijkere zaken. Ondanks dat Xoun al enige jaren bestaat en al vele voetballiefhebbers heeft voorgebracht, onder meer rukkers, heraclieden en PSV’ers, heeft nog geen ajacied het aangedruft het a-leden traject van Xoun te doorlopen. Desalniettemin moedigen wij diversiteit binnen ons dispuut aan en zijn dan ook van mening dat ook ajacieden mensen zijn. Ook al snappen ze de ballen van het spel. Goed; dan hebben we ook nog de vrouwen. Ook al heeft hij misschien enige lijntjes in het water staan, tot op het moment van het schrijven van dit stukje is het Robin nog niet gelukt met zijn hengel een vrouw te vangen. Wij van xoun hebben het probleem geanalyseerd en zijn tot de welluidende conclusies gekomen dat je, A: Een meisje binnenshuis moet strikken, dan voel je je ook beter thuis, en B: meer bier moet drinken, hoewel het niet empirisch bewezen is dat dat laatste ook vrouwen aantrekt. Dit alles daargelaten denken wij dat Robin een goede toevoeging is voor xoun, muziektechnisch en laatste-bij-de-borrel-technisch zit ie in ieder geval goed!