Skip to content

Lichting 2012

Lisa

Als één van de weinige fietsenbouwsters in spé weet jij als geen ander het wiel draaiende te houden tijdens de inauguratieperiode van Xoun. Je blijgeestige verschijning overbluft menig Xounman wat niet alleen ten goede komt voor het scoren van XC’s maar ook het aantal alcoholen waaraan je jouw lichaam onderwerpt is voor een gemiddelde (mannelijke) foet bewonderingswaardig. Studeren is er voor deze jongedame nauwelijks meer bij, een bestuur bij de hockey en een feestje in het Gat is waar deze energiekeling het gros van haar tijd aan spendeert. Het kudos verzamelen bij Xoun is je goed afgegaan, het koken van heerlijke lekkernijen heeft hoge ogen gegooid bij het hoofdmoot van de deugddoende leden. Zelfs het weggeven van een kusje aan een visje is jouw niet te gek. Nee, een op en top Xouniaan die zich als een paling thuis voelt in het Xouniaanse water!

Femke

Een echte doordouwer die ondanks haar vele sportieve prestaties haar lever is vergeten te trainen. Een opsomming maken van de sporten die Femke beoefend lijkt een onbegonnen karwei, het noemen van de uitzonderingen dekt eerder jouw atletische uitspattingen. Femke, alias Tessa, heeft de periode doorstaan onder regiem van twee tierende Xounmannen die als parasieten teerden op de naïviteit van deze schone dame. Het geloof in de grappen van deze mannen is in de afgelopen tijd gedaald en het plaatsen van een duim op de achterhoofden van deze heren is voor jouw kinderspel geworden. Op gitaar in het oranje steelde je de show in een gepolijste A-lid formatie en bracht je het Xounlied ten gehore aan een ieder die daarvoor zijn ogen en oren te kost wilde geven. Naast Xoun en de sport ben jij te vinden bij de colleges van TBK en ook je studentenhuis op de campus is helemaal jouw plek. Frivoliteit alom, een rasechte Xouniaan zoals we ze kennen!

Maria

Een – op het eerste gezicht lijkend – lief en zachtzaardig meisje dat als een drop-shot soms vlijmscherp uit de spreekwoordelijke hoek kan komen. Met een grote glimlach op haar gezicht weet ze als geen ander vol onschuld de harten van menig Xouniaan te veroveren en tesamen met haar lichting favorabel Xouncredits binnen te tikken. Badminton is waar Maria vele speelminuten aan kwijt raakt en haar lege weekenden maar al te graag mee vult. Een feestje in Duitsland of Ierland passeren maandelijks de revue, waarbij het woord badminton in haar resumé maar al te vaak ontbreekt en vervangbaar is voor het synoniem ‘feest’. Naast het punten scoren voor Xoun of de badminton is Maria druk in de weer met de studie Technische Geneeskunde waarmee zij de enige paradoxiaan is die dit jaar Xoun versterkt!

Leendert

Een wiskunde geleerde die het nuttigen van een goudgele pretcilinder beschouwt als meer dan alleen een hobby. Als rolmodel van je studie weet jij subliem je schaapskleren uit te trekken en te fuiven tot de late uurtjes als een existent feestbeest. Ook bij het grote Euros is jouw naam niet onbekend, competitieroeien en –zo af en toe – borrelen bij de zeilers zijn voor jouw behaaglijke en tijd dodende bezigheden. Sinds afgelopen jaar heb jij jouw gezicht laten opduiken bij de meeborrels van Xoun, wat een fortuinlijke stimulans teweegbracht aan de algehele sfeer. Een soms wat chaotische jongeman die samen met zijn aspirant vrienden het inauguratietraject zeer voorspoedig heeft afgelegd is meer dan geschikt om zich bij Xoun te scharen. Zeker vanwege zijn Friese afkomst is hij daarom meer dan welkom!

Jeroen

Een op-en-top sjaars dat vermoed dat hij zijn mannetje wel staat. Met je blazer en grote mond heb je doodeenvoudig het inauguratietraject verzwaard voor een ieder van je lichting. Het vergeten van de knapzak of het uitdagen van een Xouniaan: het leverde een lading dodelijke blikken op van je mede- aspirantjes tot eersteklas leedvermaak voor de dictatoriale dames en heren van Xoun. De twijfel sloeg toe bij de praeses, is Jeroen het geheime foet-wapen van de inauguratiecommissie 2012? Niets bleek minder waar en na een tijdje wist jij credits te scoren binnen de groep der aspiranten. Actief bij Ludica en zeilvereniging Euros is waar deze watergevreesde Jeroen zijn tijd mee weet te vullen. Behendig met besturingsknoppen is Jeroen ook zeker, want er vloeien dagelijks minuten van studie naar (computer)spellen. Deze jongeman uit Emm’n voelt zich binnen Xoun al helemaal op zijn plek en heeft potentie om de blaatcommissaris met succes op te volgen!