Skip to content

Bier en karaoke: de eerste borrel van 2014!

door Jeroen op 10 jan, 2014

Brak en schor zat ik om half 1 ’s middags aan mijn ontbijt, tussen de lunchende huisgenoten, denkende wat ik de avond ervoor allemaal had uitgespookt. De beelden kwamen langzaam weer mijn hoofd binnen, via mijn geheugen en de Xoun whatsappgroep, waar de poses toch wat minder sexy en onze stemmen toch wat minder muzikaal bleken dan mijn geheugen me voorhield. Uit meerdere bronnen hierbij een reconstructie van Xoun’s eerste borrel van 2014.

De borrel begon rustig, toen ik samen met Femke de Friends binnenkwam en daar Harm aantrof, al hard aan het bierdrinken om zijn stressvolle week wat verdraagbaar te maken. Al gauw hadden we ieder plan om het die avond rustig aan te doen overboord gezet (zoals vrijwel elke borrel), en waren de pitchers niet aan te slepen. Het duurde niet lang voordat we gezelschap kregen van onze lotgenoten en we zelfs vereerd werden met een bezoek door Msc. Slot en aanstaand Msc. de Roij, waardoor het niet lang duurde of de biertorens werden aangeboord. Op deze manier vloog de avond voort, en voor we goed en wel ons zoveelste biertje achterover geslagen hadden, kwam het idee boven tafel wat altijd weer een geslaagde avond garandeert: tijd voor de Wigwam!

Eenmaal aangekomen in dit paradijs voor geflopte volkszangers en dronken studenten jagen we zonder enige moeite de aanwezige clientèle weg en nemen we de kroeg over. Al snel waren de klassiekers op verre afstand hoorbaar: Guuw Meeuwis, Blof, Melrose en meer Nederlandstalige ellende werd uit volle borst meegezongen. Maar ook klassiekers als Paradise by the Dasboard Light werd met overtuigend volume mee geschreeuwd, onder genot van de bekende shotjes.

Maar zoals altijd in Enschede is er dan altijd toch een moment daar dat je zat genoeg bent om stank, smerigheid en drukte te overwinnen. Is dat moment daar, dan is er nog maar een optie over: naar het Gat! Hoewel het collectieve geheugen daar steeds waziger wordt, durf ik te zeggen dat de avond zoals altijd geslaagd is en passend is afgesloten in de smerigste kroeg van Enschede.

Xounianen, bedankt voor wederom een prachtige avond!

Jeroen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS