Skip to content

Borrelverslag 12/3

door den Dekker op 14 mrt, 2014

het verslag van Femke

Het was woensdagavond, tijd voor weer een borrel! Alweer?! Jawel, de borreldichtheid ligt de laatste tijd wat hoger dan normaal. Dat was nodig om in korte tijd veel meeborrelaars kennis te laten met het mooiste dispuut van Enschede. Na veel biertjes, lange avonden, bloed, zweet en tranen, zat de zoektocht er weer op. Er waren uiteindelijk drie gelukkige kandidaten die zich voor de komende tijd a-lid van Xoun mogen noemen. Proficiat!

Maar nu dwaal ik te veel af. Dit bruggetje was even nodig om uit te leggen dat deze borrel niet zomaar een borrel was. Niet een warmmakertje voor het grandioze lustrumfeest van volgende week, welnee. Dit was de allereerste echte borrel van onze a-leden! En dit was kennelijk ook de avond dat ik aan de beurt was om een mooi verslag te schrijven van de avond, boffen jullie even.

Toen ik wat vertraagd en al half aangeschoten de kroeg binnenliep, zat de sfeer er gelijk goed in. Damesdispuut Ta Phemme heeft de lat hoog gelegd door hun tien jarig bestaan uitbundig te vieren (ik ga ervanuit dat Xoun hier volgende week natuurlijk aan voorbij streeft). De Inaugcie had een leuke opdracht in petto voor de a-leden om te zorgen dat ons feest volgende week net zo druk bezocht zal gaan worden. Volgende week maar eens kijken of dit zijn vruchten heeft afgeworpen.

De a-leden werden op pad gestuurd richting andere disputen, en wij konden weer verder met onze primaire bezigheid: bier drinken en kletsen. Al snel werd ik omringd door mandjes met warm stokbrood en een groot bord bittergarnituur. De biertoren leek wel lek, zo snel werden nieuwe biertjes getapt. Dorstige Xounianen! Na een uur kwamen de a-leden binnenstrompelen, gehavend. Hun shirt was gebrast door Xoxo, en dit heeft Lars goed moeten maken door zijn eigen shirt ter beschikking te stellen om op te tekenen. Het was me niet meteen duidelijk wat er precies op het shirt was gekliederd, maar het bleken extra borstharen te zijn. Die fantasie van de vrouwendisputen toch ook…

Er volgde nog meer bier, en nog meer bier, en nog meer bier… Het tempo zat er bij sommigen weer goed in. De muziek stampte uit de speakers en de dansvloer stond goed vol. Langzaam stroomden de eerste Xounianen huiswaarts. Voor ik het wist, was ik de ‘last woman standing’. Uiteindelijk heb ik toegegeven aan deze overmacht en ben ik huiswaarts gekeerd. De overgebleven heren (klopt het dat Bas, Ruben, Tjibbe, Harm en Tim hier het vermelden waard zijn?) hebben de avond uitgespeeld aan de foto’s en berichten op whatsapp te zien. Wanneer er om half 4 nog foto’s van borden shoarma op de whatsapp verschijnen, weet je dat het een mooie nacht is geweest. Een extra aanwijzing kwam van Robin, die ik donderdagmiddag spotte in het zonnetje, waar hij brakjes de krant aan het lezen was, bijkomende van de nacht ervoor.

Complimenten dus voor de mannen, de die-hards. Maar wie zal volgende week de strijd winnen? Zoals jullie allemaal weten, wordt er bij een feest van Xoun een extra competitie in het leven geroepen: de outfit. Tijdens de borrel hebben de dames al goed overleg gehad over de outfit, en het beloofd dit jaar weer beregoed te worden. Tot volgende week, get dressed for love!!

 

Liefs, Femke

Van → Borrelverslagen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS