Skip to content

Borrelverslag 26 november

door Femke op 28 nov, 2014

Door: Janna

Afgelopen woensdag 26 november volgde de tweede externe borrel alweer van dit jaar. Met maarliefst drie disputen, namelijk bRAXIS, MSCS en XOUN,  hadden we om negen uur afgesproken in De Vluchte. Ik was er zelf al een uur te vroeg, dus ik zat al lekker van een Weissen te genieten toen iedereen binnen kwam druppelen. De hele Vluchte werd gevuld met geel, groen en oranje kleding en de walk-in-fridge werd al heel snel gevuld met gezellige borrelaars die hun dorst moesten lessen.

Na een tijdje was iedereen weer goed bijgepraat met z’n eigen dispuutsleden en hierna volgde er een spel welke bedacht was door XOUN. We werden toegesproken door Femke en we kregen de opdracht om lekker te ouwehoeren, iets wat iedereen wel kan als het goed is. De groepjes geel, groen en oranje mengden zich onder elkaar en de leugens en waarheden moesten geraden worden. Zelf ben ik nooit goed in liegen geweest, dus na een tijdje heb ik alleen maar geprobeerd de leugens en waarheden van anderen te raden.

In de walk-in-fridge stond deze avond eigenlijk altijd wel een borrelaar en alle biertjes zouden geproefd worden. Inmiddels vloeide er groen bier door onze keel, wat een cadeautje was van MSCS. Zelf vond ik het een rare/vieze gedachte om een groen biertje op te drinken, dus deze heb ik aan andere mensen overgelaten om op te drinken. Ook zit MSCS, die altijd in de Vluchte borrelt, elke borrel te mexen met een grote bak bitterballen op tafel. Deze bitterballen waren er vanavond ook weer en iedereen stortte zich als hongerige leeuwen op de bak bitterballen. Het was nu aan bRAXIS te beurt om het volgende spel uit te leggen en we moesten met z’n allen naar buiten. Dit ging wat moeizaam omdat iedereen de bitterballen aan het wegwerken was, maar uiteindelijk stonden er drie disputen buiten in een cirkel. bRAXIS had een opdracht bedacht waarbij we als dispuut zo snel mogelijk een rol ducktape op moesten krijgen, zonder uit de cirkel te komen. XOUN, vooral ik, had dit niet helemaal goed begrepen en ik rende dan ook vol weg van de cirkel, met de rol ducktape. Voor dit spel was XOUN dus gediskwalificeerd en bRAXIS had dit spel natuurlijk gewonnen. Hierna nam bRAXIS-voorzitter Jasper nog even de mogelijkheid om een praatje te namens bRAXIS. Hierbij bedankte hij MSCS en ons voor deze externe borrel en overhandigde hij ons nog een cadeau. Dit cadeau bestond uit een groene tuinslang met een oranje trechter eraan, oftewel de borrel met MSCS en XOUN. Ruben heeft nog een poging gedaan om door deze trechter heen speciaalbier te drinken. Jammer dat hier geen foto van is gemaakt, want dit mislukte volledig en het heerlijke speciaalbier had een vieze plastic tuinslangsmaak gekregen.

Helaas stroomde de Vluchte langzaam leeg met Xounianen, want een groot deel van XOUN moest weer fris en fruitig zijn de volgende ochtend. Een paar van alle disputen bij elkaar hebben de stad maar gehaald, maar dit waren denk ik alleen maar de feutjes van bRAXIS, die op hun eerste officiële feutavond nog vol energie zaten. Al met al, het was een gezellige externe borrel in de Vluchte!

Van → Borrelverslagen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

NB: XHTML is toegstaan. Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op de reacties op dit artikel via RSS